Načítám Akce
  • akce již proběhla.

Kulturní centrum Zahrada zažilo už řadu bouřlivých aplausů. Letos uplynulo dvacet let od razantní přestavby objektu bývalých jeslí na Jižním Městě – Chodově. Kulturní Jižní Město připravilo pro tuto významnou událost oslavu narozenin pro všechny příznivce kulturního centra.

 

V průběhu slavnostního odpoledne a večera se můžete těšit na hry pro děti, loutkovou pohádku Za devatero hor v Šípkovém království, pochoutky z grilu, výstavu Zahrada v proměnách, koncert Elly Jay trio  

…. a nebude chybět ani překvapení na zahradě.

 

Vstup zdarma.

 

Během 20 let kulturního centra si zde zahrála řada významných muzikantů. Za zmínku stojí určitě kapela Olympic, Bratři Ebenové, Michal David, Sto zvířat, Buty, Mňága a Žďorp, Vladimír Mišík a další. Někteří byli tehdy na začátku své kariéry. „Ze všech možných muzikantů mi nejvíc utkvěl v paměti Wabi Daněk, kdy zde obdržel zlatou desku za CD Ďáblovo stádo. Koncert se tak vydařil, že místo jednu a půl hodiny trval skoro tři. Návštěvníci byli tak nadšeni, že ho nechtěli pustit z podia. A vzpomínám si ještě na jeden zajímavý koncert a to Queenie – World Queen Tribute Band, kdy začínali koncertovat, nikdo je neznal a bylo to pro všechny návštěvníky dost velké překvapení, jaká to byla bomba.“  vzpomíná na dlouholeté působení v kulturním centru vedoucí provozu Jaroslava Polcarová.

 

Objekt bývalých jeslí byl přestavěn na multifunkční kulturní centrum s kapacitou velkého koncertního sálu 200 míst. O přestavbu se zasloužili architekti Petr Benda a Jaroslava Klimešová. Dnes provozuje objekt obecně prospěšná společnost Kulturní Jižní Město, která zde pořádá kulturní události pro všechny generace, nabízí řadu kurzů pro děti i dospělé a zároveň produkuje velké komunitní akce na Jižním Městě.