Načítám Akce
  • akce již proběhla.

V druhém a třetím dni přehlídky se v programu pro děti v sobotu představí domácí soubor DS Amartum, který uvede pohádku Co snídají tygři, v neděli pak DS Svatopluk z Benešova s pohádkou na motivy Jana  Wericha Rozum a Štěstí.

S představeními pro dospělé vystoupí v sobotu DS Jiřího Voskovce Sázava, který představí hru Normana Robbinse Hrobka s vyhlídkou a jihoměstský DS Amartum v neděli naposledy v derniéře uvede hru Vinetú, Vinetúú.

PROGRAM:

30.3. / 15.00 CO SNÍDAJÍ TYGŘI –
DS Amartum
30.3. / 19.00 HROBKA S VYHLÍDKOU –
DS Jiřího Voskovce Sázava
31.3. / 15.00 ROZUM A ŠTĚSTÍ –
DS Svatopluk
31.3. / 19.00 VINETÚ, VINETÚÚ –
DS Amartum

Vstupné na představení v 15 h 50 Kč, na představení v 19 h 130/100 Kč

 

 

Co snídají tygři
Co se všechno stane, když přijde do Lesa nový obyvatel a měl by snídat? Co vlastně snídá takový tygr? On sice tvrdí, že tygři mají všechno rádi, ale je to opravdu tak? A potřebuje tygr medicínu na zesílení? A co se stane, když takový tygr kýchne? Na závěr si Prasátko vzpomene, jaké to bylo, když předstíralo, že je Klokánek. Hra je vhodná pro děti od 4 do 10 let, trvá cca 45 minut a hraje se bez přestávky.

Hrobka s vyhlídkou
Starobylý dům zahalený v mlze, rozlehlá zahrada s podivným záhonem růží a hrobka se zapečetěnou rakví. V ní údajně odpočívá právě zesnulý majitel panství. Ale jak je tomu ve skutečnosti? Rodinný právník se připravuje na čtení poslední vůle zesnulého a potomci se již nemohou dočkat, jaké bohatství jim tatínek odkázal, každý si z rodinného jmění chce utrhnout největší kus pro sebe. Ale komu patří tajemná ruka objevující se tu v tajném vchodu za knihovnou, ondy ve škvíře mezi dveřmi? Kdo má prsty v záhadných a náhlých odchodech dědiců na věčnost? Napětí i neotřelý humor v detektivní komedii s hororovými prvky.